Main siteMain site  ForumForum  ForumSearch  Private messageEmail contact  RegisterRegister  Log inLog in 
Topic: BioEra won"t load
Reply to topic
Author Message
GMartin



Joined: Feb 5, 2010
Posts: 206

PostPosted: Aug 9, 2018 12:44 PM    Post subject: BioEra won"t load

This morning my BIoEra would not load.

I get the "Invalid Exit" dialogue. The console says exit code not available.

If I try again the invalid exit dialogue comes up immediately.

Iran my disk utility program, reinstaled the the update I have been using, 4.044, restarted the computer with the same result.

Any suggestions greatly appreciated


George
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 605

PostPosted: Aug 9, 2018 1:08 PM    Post subject:

One idea would be to reinstall BioEra, first full 4.0, then the last update.

Another idea: delete (or move) your design files and start BioEra. If that helps it means something in the last design is causing it (for example a device driver).
GMartin



Joined: Feb 5, 2010
Posts: 206

PostPosted: Aug 9, 2018 4:25 PM    Post subject:

Jarek,

Thanks for the suggestions

I installed BioEra to my desktop, transferred all the old files and folders to that folder, it ran just fine. Copied that folder to Program files. It would not start. Same error. Still started from desktop. Move the folder from program files to the C: drive and it works just fine. I will leave it there for now. I am not sure what is happening but at least I am up and running again. something like this happened several years ago when BIoEra crashed after an upgrade. Moved it out of the program files folder and it ran fine again.

George
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 605

PostPosted: Aug 9, 2018 4:44 PM    Post subject:

BioEra should work in "Program Files" (which is the default location used by most people), but you need to tell BioEra to install it there and NOT copy it there manually.

It is however better to have it in the main C: drive. So if that works for you, BioEra will run there perfectly fine. Just remember to point there any BioEra upgrade you will install in the future.
GMartin



Joined: Feb 5, 2010
Posts: 206

PostPosted: Aug 9, 2018 4:53 PM    Post subject:

Just to be extra sure of yself I removed the older BIoEra folder and installed a clean version of 4.0 into the program fioes folder. Updated to the version I a using now, 4.004, It still would not open. I opened a 3.xx versio that was in the program files folder it ran just fine. I will try updating to the very lates version of 4.xx and see if that helps

George
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 605

PostPosted: Aug 9, 2018 5:08 PM    Post subject:

I can't explain it. Maybe you could try to execute BioEra installer as Administrator, in case there are some unusual changes in permissions of the Program Files folder.
GMartin



Joined: Feb 5, 2010
Posts: 206

PostPosted: Aug 9, 2018 5:09 PM    Post subject:

Thanks

I will give that a try
Reply to topic