Main siteMain site  ForumForum  ForumSearch  Private messageEmail contact  RegisterRegister  Log inLog in 
Topic: Connection with Muse 2
Reply to topic
Author Message
Robert



Joined: Oct 9, 2006
Posts: 22

PostPosted: Feb 2, 2022 5:25 AM    Post subject: Connection with Muse 2

Hello Jarek

The connection with Bluegiga BLED112 and Muse 2 works fine. But I observed a little problem: The connection with Muse 2 stops at unpredictable intervals after start. I don't know if the Muse 2 device itself is causing the problem or something else. These intervals can sometimes last up to 60+ minutes or just a few seconds. This also happens with the muse.bpd example downloaded from your website.

After loosing connection and turning off the Muse 2 device with its button, console shows this message:

ACK error code=34304 for: [00 03 04 06 | 00 86 01]

Robert
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 952

PostPosted: Feb 2, 2022 9:48 AM    Post subject:

I will try to investigate. Which version are you using?

There was an improvement related to this, so it might be better with a more recent version.
Robert



Joined: Oct 9, 2006
Posts: 22

PostPosted: Feb 2, 2022 10:07 AM    Post subject:

I'm using last Version (4.201)

Thanks for reply
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 952

PostPosted: Feb 2, 2022 11:22 AM    Post subject:

Please try version 4.202.

I can't tell if it will fix anything, because I am not able to reproduce this problem with my Muse 1. So please post back whether it has worked out or not.
Robert



Joined: Oct 9, 2006
Posts: 22

PostPosted: Feb 2, 2022 12:41 PM    Post subject:

I have run the muse.bpd with version 4.202 several times, but unfortunately it didn?t fix the problem.

Here is the whole console text:

***************** BioEra 4.202 is started *****************
Loading design: C:\Program Files (x86)\BioEraPro\design\muse.bpd on Windows
Connection problem: Incompatible pipes: can't connect pipe [name=Status, id=1642, type=Type: OBJECT, elem=Muse(1259)] type Type: OBJECT in elem:Muse(1259) to: [name=In6, id=1656, type=Type: FLOAT, elem=Polygraph(1395)] type Type: FLOAT in elem:Polygraph(1395)
Discovered Muse MAC=0055dab5b89b
Muse(1259) Warning: Received secondary connection confirmation, ignoring

ACK error code=34304 for: [00 03 04 06 | 00 86 01]
jarek



Joined: Oct 22, 2007
Posts: 952

PostPosted: Feb 7, 2022 8:30 PM    Post subject:

Please try version 4.203. It looks promising with my Muse S, but I don't know if this will help with Muse 2 as well.

There should be no ACK error this time (probably), so watch the data streaming.

If this happens again, try to change a preset.
Robert



Joined: Oct 9, 2006
Posts: 22

PostPosted: Feb 8, 2022 4:19 AM    Post subject:

Hi Jarek

Muse 2 seems to be a tricky muse :-). With 4.203 it does not stream at all. Nothing visible on the polygraph. The panel shows ?Streaming?, Battery 0.0, SPS 0. After starting BE the device LED?s indicate connection then immediatly turn off and all together start blinking. The same behavior with all presets.

ACK error doesn?t appear any more but this :

"Main design stop with delay - MainActionHandler"
Reply to topic